«

»

Bericht afdrukken

6x leuke recepten met appel

Wist je dat er wereldwijd 7500 verschillende appelsoorten bestaan? Het houdt dus niet op bij de Pink Lady en Jonagold …
Tien jaar, zo lang duurt het vooraleer er vanuit een appelzaadje een volwaardige appel is. Geduld is dus een mooie zaak in dit geval …
Schil je steeds je appel? Niet doen! In de schil zit namelijk de grootste hoeveelheid pectine, deze stof haalt de giftige metalen (lood en kwik) uit je lichaam …
An apple a day … je kent het gezegde wel maar het is de waarheid. Eén appel bevat onder andere 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan voedingsvezels + door de rijkheid aan vitamine C, krijg je sterke tanden en gezond tandvlees van …
Nooit maar ook nooit mag je appels bewaren in een fruitschaal met ander fruit. In appels zit een rijpstof waardoor ander fruit snel bederven. De koelkast is “the place to be” om ze te bewaren.

appel

Vijf leuke en misschien wel leerrijke feiten over een stuk fruit dat iedereen wel bijna dagelijks eet. En omdat ze zo veelzijdig zijn passen ze werkelijk in bijna elk recept zowel zoet als hartig. Ik verzamelde daarom mijn 6 “all-time favo” appelrecepten van de blog.
Welke is jouw favoriet?

Chia Parfait met crunchy appel

Een goed begin van de dag met deze parfait met laagje chiapudding, griekse yoghurt en crunchy stukjes appel.
Alleen al voor de geur van gebakken appel in de ochtend, wil je deze parfait als ontbijt.
(zie recept)

chiapudding appel parfait-1

Frittata met appel en kers

Als ontbijt, als brunch, als tussendoortje of het perfecte “after workout” maaltje … zo veelzijdig is deze frittata met appel en kers (de kersen kan je perfect vervangen door blauwe bessen).
(zie recept)

frittata met appel-1

frittata met appel-1

Granensalade met geroosterde bloemkool, appel, zoete aardappel en citroendressing

Een voedzaam doordeweeks maaltje met geroosterde bloemkool, zoete aardappel, blokjes appel, granen en een frisse citroendressing.
(Zie recept)

Bulgur met geroosterde zoete aardappel en bloemkool-2

Salade met appel, koolrabi, rode kool en honing-mosterd dressing

Het hoeft niet altijd zoetigheid te zijn met deze fruitsoort, ook in hartige gerechten komt hij helemaal tot zijn recht zoals met deze salade in combinatie met koolrabi, rode kool en een pittige honing-mosterd dressing.
Een herfstige salade waaraan je slechts even werk hebt, tenzij je een foodprocessor hebt die het werk overneemt, en perfect past bij een simpel stukje vlees.
(zie recept)

salade rodekool koolrabi appel-3

Appelcrumble cake

“An apple a day keeps the doctor away” en ik denk dat deze cake wel wat meer zal weghouden dan alleen de dokter … bye bye herfstdipje of stress. Een lichte cake op basis van griekse yoghurt, een laagje appel, een crunchy crumble met lekker veel kaneel en al dat nog niet alles is nog een laagje karamel. Waanzinning toch?
(zie recept)

appelcrumble taart-1

Appeltaart met blauwe bessen

Iedereen heeft wel z’n favoriet recept voor appeltaart, nietwaar?
Het recept voor mijn favoriete versie van appeltaart vraagt wel wat handelingen maar uiteindelijk hoef je echt geen grote keukenprinses of kok te zijn om dit tot een goed einde te brengen. En dat einde is echt wel overheerlijk dus hou dat in gedachten! Want kan je nee zeggen tegen een taart met een heerlijke boterachtige korst gevuld met gebakken appeltjes en blauwe bessen? Nee toch?
(zie recept)

appeltaart met blauwe bessen-1

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Permanente koppeling naar dit artikel: http://elienscuisine.be/recepten/6x-leuke-recepten-appel/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*